Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2016 17:40 - Пълнен заек с ориз, бекон и гъби на фурна
Автор: ritta Категория: Рецепти   
Прочетен: 2392 Коментари: 0 Гласове:
0



 image Пълнен заек с ориз, бекон и гъби на фурна
  • Основно Заешко месо - 1 заек около 1, 5 кг и бекон на ситно нарязан 150 г
  • заешки дреболии - около 150 г
  • ориз - 100 г или елда, гъби - 100 г
  • олио - 150 г
  • червено вино - 150 г
  • лук - 1 малка глава
  • дафинов лист - 3
  • джоджен - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • магданоз
  • Начин на приготвяне

    Запържваме нарязаните на дребно вътрешности, бекон на ситно нарязан, прибавяме нарязаните лук, гъби, черен пипер, сол, магданоз, ориза и 1 вр. пресен лук, заливаме с 300 г вода и задушаваме на слаб огън до пълното изпаряване на водата. С така приготвената плънка пълним заека и го зашиваме. поставяме го в тава за печене, поливаме го с виното, мазнината, поръсваме с чер пипер и сол. доливаме 200 г вода, поставяме дафиновите листа и покриваме съда с фолио. Пече се 1, 5 часа на силна фурна (рецептата е за питомен млад заек - ако е див, трябва да се маринова предварително и да се пече повече). По желание може да оставим допълнително за още 10 минути без фолиото за да се получи желания златист загар. 

  •  

    Вариант - в тавата в която се пече заека може да се сложи под заека нарязани картофи на филийки, а в свободното  пространство около заека, ориз със зеленчуци /гъби, моркови, праз и т.н./Така гарнитурата ще е готова.



Тагове:   заек,   ориз,   фурна,   бекон,   гъби,


Гласувай:
0



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ritta
Категория: Рецепти
Прочетен: 6543
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930